З початку конфлікту на Донбасі з полону звільнили понад 3 тисячі людей – СБУ

Дата: 13 Березня 2019
A+ A- Підписатися

З початку збройного конфлікту на Донбасі з полону бойовиків звільнили 3233 людини.

Про це повідомили в Антитерористичному центрі при СБУ у відповідь на запит видання “Новости Донбасса”.

“За даними інформаційного обліку військовослужбовців та цивільних осіб, які були протиправно позбавлені волі або пропали безвісти в зоні проведення АТО, починаючи з 7 квітня 2014 року, значаться як знайдені/звільнені 3233 людини”, – цитують слова силовиків журналісти. 

Як відомо, за даними активістів “Медійної ініціативи за права людини”, наразі на окупованому Донбасі бойовики утримують щонайменше 89 цивільних заручників. На окупованій Луганщині бойовики утримують шість військових та 13 цивільних. Найімовірніше, цих людей тримають у Луганському СІЗО та колишньому приміщенні управління СБУ (тепер – “МГБ ЛНР”). На Донеччині бойовики утримують сімох військовополонених та 76 цивільних заручників, ймовірно, у СІЗО Донецька, Макіївській виправній колонії №32, Сніжнянській виправній колонії №127, а також у захопленому приміщенні арт-центру “Ізоляція”. Водночас деяких із заручників тримають у полоні вже майже чотири роки.

Звільнені з полону люди мають право на отримання грошової допомоги від держави, проте отримати її не так і просто. Центр прав людини “Зміна” раніше розповідав, як не тільки полоненим, але й політв’язням отримати цю допомогу

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter