З початку анексії Криму в Росію незаконно вивезли 179 засуджених

Дата: 25 Квітня 2016
A+ A- Підписатися

За час анексії з Криму в російські в’язниці незаконно вивезли 179 засуджених українськими судами.

Про це йдеться у відповіді Міністерства закордонних справ України на інформаційний запит українському виданню “Тиждень”.

“Кількість таких громадян України може бути значно більшою. За інформацією іноземних дипломатичних установ України в Росії, з моменту окупації території Криму відомо про 179 громадян України, які були переведені з пенітенціарних установ на окупованій території Криму в колонії на території РФ. Це порушує їх право відбувати покарання в країні свого громадянства”, – йдеться у відповіді відомства.

“На сьогоднішній день російська сторона ігнорує численні звернення української сторони … з вимогою забезпечити передачу на материкову частину України всіх засуджених на окупованій території АР Крим громадян України, в тому числі таких, які переведені для відбування покарання в колонії на території РФ”, – зазначається у відповіді.

Також в МЗС повідомили, що утворені на території АР Крим суди окупаційної влади адаптують раніше винесені українськими судами вироки відповідно до російського законодавства (фактично виносять нові судові рішення іменем Російської Федерації, іноді змінюючи терміни ув’язнення, призначені українськими судами). Після цього засуджених громадян України направляють для відбування покарання на територію РФ.

Як повідомлялося раніше, Рада Європи оголосила “найвищий рівень загрози” для журналістів в окупованому Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter