З вересня у Польщі українських дітей зобов’яжуть відвідувати тамтешні школи

Дата: 04 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

З нового навчального року, що розпочнеться у вересні 2024 року, діти українських біженців, які перебувають у Польщі, повинні будуть піти до місцевих шкіл. Передбачається, що навчання розпочнуть 50–60 тисяч школярів з України.

Про це повідомила заступниця міністра національної освіти Польщі Йоанна Муха, пише PAP.

Фото: InPoland

За її словами, питання запровадження для українських дітей обов’язкового навчання у польських школах обговорювалося з українською стороною.

“Міністри, які зустрічалися з нами, дуже зацікавлені в тому, щоб це зобов’язання було запроваджено в Польщі. Вони пропонують співпрацю. Ми обов’язково скористаємося такою пропозицією. Більша частина цього плану готова”, – зазначила Муха.

За попередніми оцінками, досі польською системою освіти не охоплені близько 50–60 тисяч українських дітей. Однак, як каже чиновниця, це все ж менше, ніж казали громадські організації.

Нагадаємо, що у 2024 році Національний мультипредметний тест (НМТ) проведуть також поза межами України. Тимчасові екзаменаційні центри функціонуватимуть у 32 країнах світу.

Основна сесія НМТ за кордоном відбудеться в таких країнах: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Читайте також: Мультипредметний тест для дітей з інвалідністю: чи враховує всі особливі потреби і чи реально його скласти біженцям за кордоном?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter