З тимчасово окупованої території вдалося вивезти ще 19 українських дітей

Дата: 05 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У межах дванадцятої рятувальної місії команді фонду Save Ukraine вдалося повернути ще 19 українських дітей, які перебували на тимчасово окупованих територіях. 

Про це повідомив засновник фонду та колишній дитячий омбудсман Микола Кулеба.

“19 українських дітей вдалося команді Save Ukraine вивезти з тимчасово окупованих територій в рамках 12-ї рятувальної місії. Це вже 196 дітей, яких наша команда повернула в Україну. Дякуємо усім, хто був поруч з нами й допомагав нам виконувати цю складну, але важливу роботу. Рухаємося далі”, – написав Кулеба.

У межах попередньої, 11-ї місії, 12 вересня Save Ukraine повернула до України ще 13 дітей з тимчасово окупованих територій. Неповнолітні не могли виїхати на підконтрольну Україні територію.

Раніше юристка фонду Save Ukraine Мирослава Харченко розповідала про алгоритм порятунку дітей з тимчасово окупованих територій.

“Діти, які вже повернулися, контактують з тими, хто залишився, і передають наші контакти, вони з нами зв’язуються. Нам повідомляють про дітей, яких треба повернути, і поліція, і місцеві служби з прав дітей, соціальні служби. Вони знають, що діти зникли, вони звертаються до нас з проханням розшукати та повернути. Кожного разу – це абсолютно різні шляхи комунікації”, – сказала Харченко.

Звернутися можна в фейсбуці чи інстаграмі, а також, написавши повідомлення на пошту – helpua.center.info@gmail.com. 

Нагадаємо, що телеканал FREEДОМ у партнерстві з уповноваженою президента України з прав дитини та дитячої реабілітації і ювенальною поліцією України розпочали інформаційну кампанію “Знаєш – скажи!”. Вона покликана мотивувати людей, які проживають на території РФ, протидіяти примусовій депортації українських дітей та сприяти їхньому поверненню додому.

Тож для передання інформації про депортованих українських дітей правоохоронним органам України на діджитал-майданчиках FREEДОМ доступний спеціальний канал для зворотного зв’язку й телеграм-чат “Я тут” (@ia_tuut).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter