З тимчасово окупованої території повернули ще одного українського підлітка – Мінреінтеграції

Дата: 21 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

З тимчасово окупованої території вдалося повернути 17-річного хлопця, на імʼя Михайло. Для повернення підлітка знадобилося близько місяця.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фото: Мінреінтеграції

Так, близько місяця тому до Мінреінтеграції звернувся директор Маріупольського фахового будівельного коледжу Антон Білай. Він вже має досвід повернення дітей на підконтрольну Україні територію – раніше йому вдалося вивезти двох сиріт-студентів коледжу. Попри небезпеку для себе, він особисто поїхав за ними до тимчасово окупованого Донецька.

Цього разу, щойно йому стало відомо місцеперебування ще одного хлопця, він відразу вирішив звернутися до Мінреінтеграції та Громадської спілки “Українська мережа за права дитини”. 

Для повернення Михайла знадобилося близько місяця. Наразі він вже у Хмельницькому. Там також мешкає його сестра. 

“Його мрія здійснилася, адже починати доросле життя хлопчина мріяв саме у вільній Україні”, – зазначили у Мінреінтеграції.

Повернення хлопця стало можливим завдяки реалізації проєкту “Шлях додому”, партнером якого є Мінреінтеграції. Він спрямований на пошук і повернення дітей з РФ і тимчасово окупованих територій, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків.

Мінреінтеграції закликає українців, які стали свідками незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію РФ, повідомляти про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером 050 562 03 13 або на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16 48.

Нагадаємо, що до цього в Україну за посередництва Катару повернули трьох дітей, і вже скоро вони возз’єднаються зі своїми родинами. Двох дітей вивезли з тимчасово окупованої Херсонщини, ще одну  з Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter