Ще трьох дітей за посередництва Катару повернули до України

Дата: 16 Грудня 2023
A+ A- Підписатися
В Україну за посередництва Катару повернули трьох дітей, і вже скоро вони возз’єднаються зі своїми родинами. Двох дітей вивезли з тимчасово окупованої Херсонщини, іще одну з Росії.
 
Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.
 

“Сьогодні маємо гарні новини – повернули троє українських дітей додому. Спільними зусиллями у рамках плану дій Президента України Bring Kids Back UA, за посередництва Держави Катар, троє діток вже скоро возз’єднаються зі своїми родинами та зустрінуть свята вдома – в Україні. Також долучаємо до цього процесу громадські організації та міжнародних партнерів”, йдеться у повідомленні.

Хлопчика 2008 року народження і дівчинку 2011-го вдалося вивезти з тимчасово окупованих територій Херсонської області. Брат із сестрою вже поряд зі своєю мамою.

Третій хлопчик 2011 року народження вже теж зустрів свою маму. За сприяння Офісу омбудсмана мама його забрала на території Грузії. Дитина хотіла повернутися в Україну до матері після того, як його батько без дозволу вивіз до Росії.

Нагадаємо, 6 грудня за посередництва Катару в Україну з тимчасово окупованих територій та РФ вдалося повернути вісьмох дітей. А до цього, 19 листопада, за допомогою Катару повернувся до України у свій день народження депортований росіянами з Маріуполя майже два роки тому український підліток Богдан Єрмохін.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter