З тимчасово окупованої території Херсонщини повернули ще пʼятьох українських дітей

Дата: 14 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

З окупованої Херсонщини на підконтрольну територію України вдалося повернути ще п’ятьох дітей.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

“Ще п’ятьох дітей повернули з окупації. Двоє з них мають родину і їх вдалося вивезти разом з батьками. Ще троє – діти з категорії тих, які опинилися в складних життєвих обставинах”, – уточнив він. 

В організації Save Ukraine, яка займалася поверненням дітей, додали, що батьки однієї дитини – українські військовослужбовці.

Зараз усі діти перебувають у безпечному місці, їм надають необхідну допомогу.

“Дякую усім, хто працює в цьому надважливому напрямку і повертає додому наше майбутнє. Зокрема організації Save Ukraine, органам опіки та піклування, службам у справах дітей області”, – зазначив Прокудін.

У Save Ukraine додали, що цього разу процес порятунку проходив “нелегко”. Це вже 14 рятувальна місія команди. Загалом вдалося повернути з Росії та тимчасово окупованих територій 223 українські дитини.

Нагадаємо, що 6 грудня за посередництва Катару в Україну з тимчасово окупованих територій та РФ вдалося повернути вісьмох дітей. А до цього, 19 листопада, за допомогою Катару повернувся до України у свій день народження депортований росіянами з Маріуполя майже два роки тому український підліток Богдан Єрмохін.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter