З тимчасово окупованої Херсонщини повернули восьмирічного хлопчика

Дата: 07 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Ще одну дитину – 8-річного хлопчика – повернули на підконтрольну Україні територію з тимчасово захопленої військами РФ Херсонської області.

Про це розповів очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Ілюстративне зображення. Фото: Омбудсман України

За його словами, дитину повернули завдяки зусиллям благодійної організації “Save Ukraine”.

Хлопчик з батьками вже у безпеці. З родиною працюють медики та психологи.

З початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалось повернути 108 дітей із Херсонської області.

“Робота щодо порятунку ведеться цілодобово, аби якнайшвидше повернути додому українських дітей. Вдячний всім, хто працює над їх звільненням”, – зазначив Прокудін.

Раніше з тимчасово окупованої української території вдалося вивезти ще три родини із шістьма дітьми, троє з яких втратили одного з батьків. 

Так, батько однієї з родин загинув на очах своїх трьох дітей від російського снаряда, який влучив у подвірʼя. 

Діти з іншої сімʼї декілька разів ставали свідками того, як російські військові били й катували їхнього батька. Молодший син родини після побаченого перестав говорити. Російські окупанти також погрожували дітям – казали, що батька вбʼють, маму змусять обслуговувати російських військових, а їх заберуть в інтернат.

Нагадаємо, що Головне управління розвідки Міністерства оборони України запустило новий портал під назвою “Війна та санкції: Викрадачі дітей”. На ресурсі міститься інформація про 245 громадян Росії та Білорусі, причетних до незаконної депортації українських дітей під час російського вторгнення.

Портал містить досьє на кожного з ідентифікованих учасників викрадення дітей із відповідними новинними посиланнями та документальними підтвердженнями. Ці дані можуть бути використані для швидшого відкриття та проведення розслідувань і притягнення винних до відповідальності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter