З тимчасово окупованої Херсонщини повернули родину військового

Дата: 23 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

На підконтрольну Україні територію з тимчасово захопленої частини Херсонської області вдалося повернути родину військовослужбовця.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото: Depositphotos

Так, до Мінреінтеграції звернувся боєць Збройних сил України, який нещодавно повернувся з полону. Він поділився, що на тимчасово окупованій території Херсонської області перебувають його мати і 14-річна сестра.

Військовий попросив допомогти повернути його родину на підконтрольну Україні територію.

За сприяння Мінреінтеграції, Української мережі за права дитини та волонтерської організації “Допомагаємо виїхати” прохання захисника вдалося виконати.

Родина вже перебуває на підконтрольній Україні території і невдовзі зможе воззʼєднатися. 

У Мінреінтеграції закликали свідків незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію РФ, повідомляти про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за телефоном (050) 562-03-13. Також можна звернутися на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48.

Нагадаємо, що на початку року на підконтрольну уряду територію України повернули ще чотирьох дітей з тимчасово окупованих частин Запорізької та Херсонської областей.

Дітям, яких удалося звільнити з окупації, від декількох місяців до 16 років. Усі вони зараз у безпеці в одному з центрів Save Ukraine, розповіли в організації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter