З тимчасово окупованої Донеччини повернули 11-річного хлопчика

Дата: 27 Травня 2024
A+ A- Підписатися

27 травня з тимчасово окупованої частини Донецької області на підконтрольну територію України вдалося повернути 11-річного хлопчика.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Ілюстративне зображення. Фото: Укрінформ

Так, нещодавно до міністерства звернулася військовослужбовиця, яка понад два роки не бачила свого сина. Хлопчик перебував на тимчасово окупованій території, у літньої родички неподалік Маріуполя.

Самотужки переправити дитину на підконтрольну Україні територію жінка не могла. Тоді за повернення дитини взялися представники Мінреінтеграції в співпраці з громадською спілкою “Українська мережа за права дитини”.

Наразі хлопчик перебуває разом з мамою в безпеці.

Нагадаємо, що раніше з окупованої російськими військовими частини Херсонської області повернули три родини з шістьма дітьми. В евакуйованих сім’ях виховують п’ятьох дівчат та одного хлопця, віком від одного до дев’яти років.

Батьки дітей розповіли, що жити в окупації ставало складніше з кожним днем, зокрема через відмову від російського паспорта. Без нього в окупації неможливо отримати навіть медичну допомогу. Окрім цього, російські військові постійно проводили обшуки в будинках родин, чим лякали дітей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter