З російської окупації повернули ще чотирьох дітей

Дата: 25 Січня 2024
A+ A- Підписатися
З окупації на підконтрольну українському уряду територію вдалося повернути ще чотирьох дітей.
 
Про це повідомив засновник благодійної організації Save Ukraine, уповноважений Президента України з прав дитини у 2014–2021 роках Микола Кулеба.
 
Скриншот з відео

“Діти нарешті зустрілися зі своїми рідними після тривалого розлучення. Деякі з них не бачилися майже два роки. Декого  батьки не могли забрати вже кілька місяців, і дитину росіяни хотіли віддати в реабілітаційний центр. На щастя, ці випробування вже позаду, і зараз усі діти в безпеці”, – йдеться у повідомленні.

Кулеба додав, що це вже 15-та рятувальна місія благодійної організації Save Ukraine. Загалом представникам організації вдалося повернути вже 231 українську дитину з Росії та тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, на початку січня з окупованої Росією частини херсонської області вдалось повернути родині на підконтрольну українському уряду територію 12-річного хлопчика. 

Війна в Україні, як вважають у ЮНІСЕФ, штовхає ціле покоління дітей “до краю прірви”. Понад чверть українських дітей, які стали свідками або учасниками воєнних подій, розлучились із рідними. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter