З російської колонії звільнили Нурі Примова, ще одного фігуранта справи “Хізб ут-Тахрір”

Дата: 22 Січня 2020
A+ A- Підписатися

З колонії російської республіки Марій Ел вийшов фігурант так званої справи севастопольської групи “Хізб ут-Тахрір” Нурі Примов. 

Про це повідомили в “Кримській солідарності”.

⚡️ ЮРИЙ (НУРИ) ПРИМОВ ОСВОБОЖДЕН ИЗ РОССИЙСКОЙ КОЛОНИИОб этом только что сообщил адвокат Рустем Кямилев, который вчера…

Gepostet von Крымская солидарность am Mittwoch, 22. Januar 2020

22 січня закінчився п’ятирічний термін покарання Примова, якого російські силовики звинуватили в участі в терористичній організації. Під час зустрічі Примова, його адвоката та активістів, які приїхали його зустрічати, знімали оператори телеканалу “Россия 24”, а поруч перебували співробітники ФСБ. 

“Нурі тримається бадьоро, посміхається. Дуже чекав цієї події. Зараз купуємо йому одяг, щоб він міг переодягнути тюремну робу. Всі документи, паспорт і дипломи, вилучені під час обшуку в Криму, йому повернули”, – повідомив захисник кримського татарина. 

Незадовго до цього з колонії в Кургані випустили ще одного фігуранта “севастопольської групи “Хізб ут-Тахрір” Рустема Ваітова. За словами активістів “Кримської солідарності”, обидва чоловіки вже 23 січня повернуться до Криму. 

⚡️ РУСТЕМ ВАИТОВ И НУРИ ПРИМОВ ВОЗВРАЩАЮТСЯ В КРЫМ ЗАВТРАОб этом активистам «Крымской солидарности» сообщили адвокаты…

Gepostet von Крымская солидарность am Mittwoch, 22. Januar 2020

Як відомо, у січні й квітні 2015 року в кримському селі Орлине під Севастополем відбулися перші обшуки та арешти кримських татар. Тоді російські силовики затримали Руслана Зейтуллаєва, Юрія Примова, Ферата Сейфуллаєва та Рустема Ваітова. Всіх їх звинуватили в причетності до забороненої в РФ організації “Хізб ут-Тахрір”.

Уже через рік після затримання Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону відправив усіх чоловіків до колонії. Захисники кримських татар неодноразово наголошували, що протягом усього слідства російські силовики так і не подали жодного доказу провини і причетності підсудних до терористичних актів або насильства.

Нагадаємо, за даними правозахисників, Росія досі утримує у себе понад 80 українців. Серед них Володимир Дудка та Олексій БессарабовОлександр ШумковВалентин Вигівський, кримські татари, яких російські силовики переслідують за звинуваченнями в участі у “Хізб ут-Тахрір”, і десятки інших людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter