З російської колонії вийшов Рустем Ваітов, один із членів так званої севастопольської групи “Хізб ут-Тахрір”

Дата: 22 Січня 2020
A+ A- Підписатися

З російської колонії в Кургані вийшов фігурант так званої справи севастопольської групи “Хізб ут-Тахрір” Рустем Ваітов.

Про це повідомили в “Кримській солідарності”

22 січня закінчився п’ятирічний термін покарання чоловіка, якого російські силовики звинуватили в участі в терористичній організації. Зустрічати Ваітова до Кургана приїхали його адвокат, брат та українські дипломати.

Як відомо, у січні й квітні 2015 року в кримському селі Орлине під Севастополем відбулися перші обшуки та арешти кримських татар. Тоді російські силовики затримали Руслана Зейтуллаєва, Юрія Примова, Ферата Сейфуллаєва та Рустема Ваітова. Всіх їх звинуватили в причетності до забороненої в РФ організації “Хізб ут-Тахрір”.

Уже через рік після затримання Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону відправив усіх чоловіків до колонії. Захисники кримських татар неодноразово наголошували, що протягом усього слідства російські силовики так і не подали жодного доказу провини і причетності підсудних до терористичних актів або насильства.

Нагадаємо, за даними правозахисників, Росія досі утримує у себе 87 українців. Серед них Володимир Дудка та Олексій БессарабовОлександр ШумковВалентин Вигівський, кримські татари, яких російські силовики переслідують за звинуваченнями в участі у “Хізб ут-Тахрір”, і десятки інших людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter