З російської колонії звільнили Ферата Сайфуллаєва – фігуранта першої в Криму справи “Хізб ут-Тахрір”

Дата: 31 Березня 2020
A+ A- Підписатися

З російської колонії в місті Омутнінск Кіровської області вийшов на волю фігурант найпершої справи “Хізб ут-Тахрір” у Криму Ферат Сайфуллаєв.

Про це повідомили в “Кримській солідарності”.

⚡️ФЕРАТ САЙФУЛЛАЕВ ВЫШЕЛ ИЗ РОССИЙСКОЙ КОЛОНИИ В ОМУТНИНСКЕ, ОТБЫВ 5-ЛЕТНИЙ СРОКТретий фигурант севастопольской группы…

Опубліковано Крымская солидарность Вівторок, 31 березня 2020 р.

В ув’язненні Сайфуллаєв провів п’ять років. Зустрічали кримчанина активісти “Кримської солідарності” та його адвокат. 

“Сьогодні вдома на нього чекають батьки, дружина і троє прекрасних дітей”, – додали активісти. 

За рішенням суду, найближчі вісім років Сайфуллаєв залишається під адміністративним наглядом, що встановлюється за колишніми засудженими, судимість яких не знято або не погашено щодо низки “терористичних” і “екстремістських” статей. Кримчанин тепер не має права залишати область проживання без дозволу, мусить два рази на місяць відмічатися в поліції і зобов’язаний перебувати вдома з 22:00 до 6-ї ранку. Крім того, на нього накладено заборону відвідин місць скупчення людей.

Нагадаємо, що в січні й квітні 2015 року в кримському селі Орлине під Севастополем відбулися перші обшуки та арешти кримських татар. Тоді російські силовики затримали Руслана Зейтуллаєва, Юрія Примова, Ферата Сайфуллаєва та Рустема Ваітова. Всіх їх звинуватили в причетності до забороненої в РФ організації “Хізб ут-Тахрір”.

Уже через рік після затримання Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону відправив усіх чоловіків до колонії. Захисники кримських татар неодноразово наголошували, що протягом усього слідства російські силовики так і не подали жодного доказу провини і причетності підсудних до терористичних актів або насильства.

На початку поточного року на волю, відбувши покарання, вийшли Нурі Примов та Рустем Ваітов. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter