З прикордонних районів Харківщини евакуювали понад 180 дітей

Дата: 29 Липня 2023
A+ A- Підписатися

184 дитини вже евакуювали з прикордонних районів Харківщини, які постійно перебувають під російськими обстрілами.

Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Джерело: Харківська ОВА

Завершуємо евакуацію дітей з прикордонної Вовчанської громади, яка постійно перебуває під ворожими обстрілами. З населених пунктів громади за активної участі волонтерських організацій евакуювали у безпечні райони Харківщини 48 дітей та 29 супроводжуючих осіб – це батьки чи опікуни. В тому числі 27 дітей та 15 батьків – безпосередньо з міста Вовчанськ. Частина сімей евакуювалися самостійно. Усього небезпечні прикордонні райони залишили 184 дитини“, – йдеться у повідомленні.

Як він зазначив, усі евакуйовані діти, їхні батьки або опікуни отримують гуманітарну та матеріальну допомогу від наших міжнародних партнерів. Тим, хто цього потребує, надається безоплатне тимчасове житло.

Джерело: Харківська ОВА

У тих населених пунктах громади, де була оголошена обов’язкова евакуація дітей, профільні служби працювали із кожною родиною, стосовно ще п’яти сімей інформація перевіряється та триває робота.

Голова Харківської ОВА подякував волонтерам, органам місцевого самоврядування, ДСНС, військовим, Національній поліції, Департаменту цивільного захисту ХОВА та усім, хто допомагає здійснювати евакуацію в регіоні.

Нагадаємо, 15 липня із Сум до Києва вирушив перший евакуаційний потяг, він щодня везтиме людей до столиці. Там їм виплачуватимуть грошову допомогу та, за потреби, поселятимуть у Вишгородському районі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter