З прифронтового Гуляйполя евакуювали родинний архів, наразі його вивчають історики

Дата: 26 Березня 2024
A+ A- Підписатися

З прифронтового Гуляйполя Запорізької області евакуювали родинний архів. Зокрема, вивезли п’ять альбомів зі старими фото, що ілюструють історію родини впродовж 20-го століття. Зараз триває процес сканування та вивчення матеріалів.

Про це повідомляє громадська організація “Гуляйпільські старожитності”.

Фото: Гуляйпільські старожитності

Історики звернулися до жителів регіону з проханням попіклуватися про збереження памʼяті про своїх рідних та евакуювати родинні архіви. Якщо такої змоги немає, то можна звернутися до громадської організації “Гуляйпільські старожитності”, де допоможуть це зробити.

“Це матеріали, які не лише бережуть пам’ять про історію вашої родини, а мають і безцінне значення для історії регіону, для відтворення подій усього ХХ ст. Такі матеріали допомагають у вивченні історії міста та людей, які творили цю історію”, – йдеться в повідомленні.

Також, якщо жителям Гуляйпільщини вдалося самостійно вивезти родинні архіви, їх просять надати історикам для сканування та опрацювання.

“Давайте подбаємо про нашу історію разом та спробуємо максимально зберегти пам’ять про земляків і наше славне місто”, – додає громадська організація.

Нагадаємо, що також волонтери та військові врятували двох половецьких камʼяних баб віком 800 років. Їх перевезли з Донецької області до Дніпра. Одна статуя чоловіча, а друга – жіноча.

Читайте також: “Після тиші”: як в Україні збирають усні свідчення про Голокост

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter