З понеділка в Україні розпочнуть роботу освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна”

Дата: 06 Червня 2021
A+ A- Підписатися

З 7 червня на базі українських університетів розпочинають свою роботу освітні центри “Крим-Україна” і “Донбас-Україна” для абітурієнтів з непідконтрольних територій.

Про це повідомляє Укрінформ, посилаючись на інтерв’ю заступника міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Андрія Вітренка в програмі “Официальный разговор” телеканалу “Дом“.

Це 140 університетів Міністерства освіти і науки, три університети Міністерства внутрішніх справ, 14 університетів Міністерства культури та інформаційної політики, університети системи Міністерства охорони здоров’я. Весь алгоритм вступу діти можуть дізнатися дистанційно на спеціалізованих сайтах, як минулого року“, – зазначив Андрій Вітренко.

Він також повідомив, що абітурієнти з непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей, а також окупованого Криму зможуть вступати до українських вишів без результатів ЗНО. Також під час вступної кампанії працюватиме “гаряча лінія”, де абітурієнти зможуть отримати консультацію фахівців.

Діти з непідконтрольних територій вступають без зовнішнього незалежного оцінювання за результатами тестування, яке вони проходитимуть в один день. Все буде зроблено, як і минулого року. Для того, щоб кожна бажаюча дитина потрапила в Україну і навчалася в Україні”, – наголосив Вітренко.

Міністерство освіти і науки оприлюднило покрокову інструкцію для вступників з тимчасово окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей у 2021 році.

Нагадаємо, що Міносвіти запроваджує пілотний проєкт спеціальних підготовчих курсів для абітурієнтів з ТОТ. Вони будуть функціонувати на базі Донецького національного технічного університету (Покровськ), Таврійського національного університету ім. Вернадського (Київ), Херсонського державного університету, Східноукраїнського національного університету ім. Даля, Луганського національного університету ім. Шевченка, Національного педагогічного університету ім. Драгоманова, Маріупольського державного університету. 

У Міносвіти обіцяють збільшувати кількість університетів з підготовчими курсами, якщо пілотний проєкт буде успішним. 

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter