З полону росіян звільнили батька наймолодшої дитини, яка була у сховищах “Азовсталі”

Дата: 15 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Під час обміну військовополоненими 14 вересня 2024 року звільнили “азовця” Кирила Зайцева – батька наймолодшої дитини, яка була в бункерах “Азовсталі” під час окупації Маріуполя.

Він пробув у полоні росіян 2,5 року, пише “Обозреватель”.

Кирило, Ганна і Свят Зайцеви. Джерело: “Обозреватель”

Ім’я військовослужбовця значиться у списках звільнених з полону. 

У минулому військовий, на початку 2022 року Кирило пішов на роботу на цей завод, а коли Маріуполь почали обстрілювати та бомбити, написав дружині, що родини працівників “Азовсталі” можуть пересидіти бомбардування у сховищі заводу.

Так Ганна з новонародженим Святом потрапила на завод до чоловіка. Дитині було лише три місяці. Коли вони вийшли звідти, хлопчику було пів року. 

В останній день лютого 2022 року Кирило сказав дружині, що вирішив приєднатися до полку “Азов”.

Навесні Кирила помилково додали до списків загиблих. Насправді в нього було важке поранення ноги – в чоловіка поцілив снайпер, а поки він лежав, зачепило уламком бомби.

Ганна з дитиною евакуювалась з заводу 30 квітня 2022-го. З того часу вона нічого не знала про Кирила, окрім того, що його взяли в полон і направили до колонії в Оленівці.

Нагадаємо, що 14 вересня під час обміну полоненими до України повернулися 103 військовослужбовці, серед них є воїни бригади “Азов”.

А напередодні, 13 вересня, стало відомо про те, що з російського полону звільнили 49 полонених, з яких 23 – жінки. Серед них – кримська татарка Леніє Умерова, яку окупанти звинуватили у “шпигунстві”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що під час обміну 14 вересня 2024 року в Україну повернувся капітан Державної служби з надзвичайних ситуацій, кримчанин Олексій Данченко, якого росіяни захопили ще на початку повномасштабного вторгнення, катували його та прострелили руку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter