З поліції Вроцлава звільнили двох співробітників, причетних до загибелі українця

Дата: 25 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У Польщі, в Нижньосілезькому воєводстві 24 вересня звільнити зі служби другого поліцейського, який брав участь у затриманні в липні 25-річного українця Дмитра Никифоренка, що згодом помер після побиття у витверезнику.

Про це йдеться у повідомленні поліції Нижньосілезького воєводства.

25-річний Дмитро Никифоренко. Фото: Gazeta Wyborcza

Комендант, ухвалюючи дане рішення, зазначив, що є сумніви в тому, що офіцер відповідає вимогам закону про поліцію, який обумовлює можливість проходження служби. Він також вважає, що поліцейський порушив свій обов’язок, не відреагувавши на застосування прямих примусових заходів іншими співробітниками всупереч положенням закону.

10 вересня, комендант також звільнив поліцейського, якому були пред’явлені дисциплінарні обвинувачення, в тому числі у незаконному застосуванні заходів у вигляді фізичної сили та кийків.

У зв’язку зі справою смерті Дмитра Никифоренка дисциплінарне провадження триває, воно стосується п’яти співробітників поліції. На черзі процедура звільнення третього співробітника поліції, ще двох відсторонили від служби. 

У поліції наголосили, що незалежно від ухвалених дисциплінарних рішень, прокуратура продовжує розслідувати загибель Никифоренка.

Нагадаємо, смерть українця Дмитра Никифоренка сталася ще в липні, однак медіа розповіли його історію лише наприкінці серпня, коли в їхньому розпорядженні опинилися записи з камер спостереження витверезника. Чоловік повертався автобусом додому після зустрічі з колегами по роботі, коли його забрали правоохоронці.

На заробітки до Польщі українець приїхав минулого року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter