З початку війни на Миколаївщині росіяни пошкодили понад 200 закладів культури та пам’яток архітектури

Дата: 11 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

 З 2022 року внаслідок російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджені 211 закладів культури, пам’яток архітектури та культових споруд.

Про це із посиланням на т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва повідомляє пресслужба відомства.

Джерело: mcip.gov.ua

Зазначається, що 23 обʼєкти знищені повністю, 40% з них відновлено. Різного ступеня пошкоджень зазнали 9 закладів культури та освіти у сфері культури обласного підпорядкування.

“Культура важлива вже сьогодні. Ми часто чуємо, що якісь ініціативи не на часі. Але культура й духовність важливі для нашої стійкості вже зараз. Тому вкрай необхідно наполегливо нести свою місію працівникам сфери культури, які є зберігачами українських цінностей”, – сказав Карандєєв.

Після пошкоджень унаслідок обстрілів у Миколаєві відновлюють фаховий коледж музичного мистецтва, а також архітектурні пам’ятки, розташовані на вулиці Адміральській, пам’ятку національного значення “Старофлотські казарми” КЗК “Миколаївський обласний краєзнавчий музей”.

Нагадаємо, прокуратура України порушила понад 60 справ щодо російських злочинів проти української культурної спадщини.

Раніше ZMINA повідомляла, що, за даними ЮНЕСКО, Україні знадобиться 10 років і майже 9 мільярдів доларів, щоб відновити культурні об’єкти й туристичну індустрію, знищені внаслідок повномасштабного вторгнення Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter