З початку вересня навчання в Україні розпочали майже 4 мільйони учнів, ще близько пів мільйона досі лишаються за кордоном

Дата: 08 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Станом на початок вересня за кордоном перебувають майже пів мільйона учнів та понад 16 тисяч вчителів. Разом з тим, у Міносвіти наразі немає статистики щодо кількості дітей, які виїхали в інші країни та продовжують навчатися онлайн в українських школах.

Про це повідомив начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти та науки Юрій Кононенко.

Фото: Getty Images

Крім того, він надав оновлену статистику щодо кількості шкіл та учнів, які розпочали навчання.

“В Україні зараз функціонують 12 906 шкіл. З них 3 539 розпочали свою роботу в очному режимі, 3 867 – в змішаному і 5 497 – в дистанційному“, – заявив представник МОН.

Він додав, що при виборі формату враховувались побажання батьків – саме вони обирали, як навчатимуться їхні діти.

Загалом навчатиметься 3 млн 900 тисяч дітей. До очного навчання приступили близько 800 тисяч, 1,3 мільйона у змішаному форматі та 1,8 мільйона – в дистанційному режимі“, – сказав Кононенко.

За словами посадовця, наразі немає статистики щодо кількості дітей, які за кордоном продовжують навчатися онлайн в українських школах.

Нагадаємо, станом на 1 вересня і з початку повномасштабного вторгнення російські війська пошкодили 2,4 тисячі навчальних закладів в Україні, з них 270 зруйновані повністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter