З початку вересня на Харківщині правоохоронці виявили понад 900 тіл цивільних, убитих росіянами

Дата: 03 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У звільнених районах Харківської області українські правоохоронці виявили понад 920 тіл цивільних, які загинули через військове вторгнення росіян. Серед убитих 25 дітей.

Про це повідомив керівник головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко.

Ексгумація тіла цивільного убитого росіянами в с. Петропавлівка Куп’янського району. Архівне фото

“Катування електрострумом, зламані пальці, нелюдські умови утримання ось що приніс “руський мір” у наші мирні села і міста. Загалом із 7 вересня на деокупованих територіях Харківської області виявлено 920 тіл громадян, у тому числі 25 дітей. Попередньо ідентифікували 656 загиблих”, зазначив він.

За його даними, від початку повномасштабного вторгнення російські обстріли Харківщини не припиняються, через це загинуло 1 699 цивільних, зокрема 74 дитини. Поранення дістали 2 596 цивільних.

“Армія російських варварів, убивць і ґвалтівників робила все, щоб знищити наші міста. Із 24 лютого обстріли Харківської області з боку Російської Федерації не припинялися ні на день”, додав Тимошко.

Він також повідомив, що за фактами воєнних злочинів правоохоронці повідомили про підозру 16 військовослужбовцям РФ.

Загалом через російські обстріли на Харківщині зруйновано і пошкоджено 9 617 будинків, 1 428 з них у Харкові.

Нагадаємо, після деокупації Миколаївської, Донецької, Херсонської та Харківської областей правоохоронці виявили вже 1 116 тіл загиблих цивільних. Серед них 31 дитина.

Раніше ZMINA повідомляла, що на Харківщині правоохоронці виявили 25 катівень, де військові РФ утримували та піддавали тортурам українців. Крім того, зареєстрували понад пів тисячі кримінальних проваджень за колабораційну діяльність.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter