На Харківщині правоохоронці виявили вже 25 катівень, які облаштували російські окупанти

Дата: 19 Листопада 2022
A+ A- Підписатися
У Харківській області правоохоронці виявили 25 катівень, де військові РФ утримували та піддавали тортурам українців. Крім того, зареєстрували понад пів тисячі кримінальних проваджень за колабораційну діяльність.
 
Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.
 
Катівня, яку виявили у Козачій Лопані на Харківщині. Джерело: Харківська обласна прокуратура

“З початку повномасштабного вторгнення слідчими та дізнавачами поліції в Харківській області зареєстровано 542 кримінальні провадження за колабораційну діяльність, повідомлено про підозру 126 колаборантам, скеровано до суду 59 справ. Також слідчі виявили вже 25 катівень, які організували росіяни під час окупації”, йдеться у повідомленні.

Болвінов зазначив, що проведено детальні огляди місць утримання і катування людей вилучені відбитки пальців, ДНК, документи, чорнові записи та предмети, що свідчать про злочини загарбників.

Керівник Слідчого управління додав, що наразі правоохоронці працюють над встановленням свідків та потерпілих від злочинів російських військових.

Нагадаємо, у деокупованій Снігурівці Миколаївської області українські правоохоронці виявили катівню російських військових, яку вони облаштували у будівлі відділку поліції.


Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує випадки тортур, скоєних в ході російської збройної агресії проти України.

Якщо ви стали потерпілим або свідком тортур, залиште інформацію про себе у формі за або ж напишіть на електронну адресу oh@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами. 

 Отримана інформація буде використана для звернень у національні та міжнародні слідчі органи, зокрема, в Комітет ООН проти тортур, Незалежну міжнародну комісію ООН з розслідувань подій в Україні, Міжнародний кримінальний суд, Європейський суд з прав людини тощо для розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter