З початку повномасштабної війни сапери розмінували на Харківщині понад 700 гектарів земель за допомогою роботизованих систем

Дата: 06 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного вторгнення українські сапери очистили на Харківщині за допомогою машин механізованого розмінування понад 720 гектарів земель.

Про це поінформували у Державній службі з надзвичайних ситуацій. 

Як повідомляють у ДСНС, для розмінування рятувальники використовують DOK-ING MV-10 хорватського виробництва, що керується дистанційно оператором. Для цього він використовує пульт з безпечної відстані. Це машина, що призначена для знешкодження як протитанкових, так і протипіхотних мін.

“Сапери розповідають, що серед знахідок часто трапляються артилерійські снаряди, гранатометні постріли, мінометні снаряди, а також залишки реактивних систем залпового вогню “Ураган”, – зазначають у службі.

Особливу увагу фахівці приділяють сільськогосподарським землям.

Нагадаємо, з 24 лютого 2022 року українські піротехніки загалом знешкодили понад 533 тисячі вибухонебезпечних предметів. Разом з тим 128 тисяч км² суходолу та 14 тисяч км² акваторії України досі лишаються забрудненими вибухівкою. 

Найчастіше піротехніки ДСНС працювали: в Харківській області – 35 815 разів, на Херсонщині – 16 560, Донеччині – 14 826 та Київщині – 11 393 рази.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter