З початку повномасштабної війни правоохоронці зафіксували близько 47 тисяч воєнних злочинів росіян

Дата: 10 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

За час повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну поліція зафіксувала близько 47 тисяч воєнних злочинів, які вчинили військові РФ, серед них: вбивства та зґвалтування.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції із посиланням на очільника відомства Ігоря Клименка.

Ексгумація тіл цивільних у Куп’янську

Клименко зазначив, що серед зафіксованих злочинів – катування, зґвалтування, викрадення та вбивства мирного населення.

“Робота поліції  під час війни стала складовою потужного правового фронту із притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців, які знехтували основними правами людини, задекларованими цивілізованою міжнародною спільнотою”, – йдеться у повідомленні.

Він наголосив, що всі правоохоронні органи України збирають докази воєнних злочинів, щоби притягти російських військовослужбовців до відповідальності.

Нагадаємо, ЄС пропонує створити спеціалізований суд за підтримки ООН для розслідування та судового переслідування злочину агресії Росії.

Раніше посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Антон Кориневич повідомив, що у Європейській службі зовнішніх дій готують позицію щодо можливих опцій створення спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності керівництва Росії за злочин агресії проти України.

Фото обкладинки: Telegraf/ Ян Доброносов

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter