З початку повномасштабної війни Канада прийняла близько 250 тисяч біженців з України

Дата: 08 Березня 2024
A+ A- Підписатися
З кінця лютого 2022 року до Канади прибули понад 248 тисяч українських біженців, які рятувалися від повномасштабного вторгнення РФ.
 
Відповідні дані опублікували на сайті Прикордонного агентства Канади.
 
Торонто, Канада. Фото: Getty Images

Зазначається, що за програмою “Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки” (CUAET), створеною у березні позаминулого року, до Канади прибули 248 726 українців. Ця програма дає право українцям, які тікають від війни, на термінове отримання трирічного дозволу на роботу й проживання в Канаді, фінансову допомогу та тимчасове безплатне поселення.

Загалом уряд Канади отримав майже 1,2 мільйона заявок на цю візу, з яких уже затвердив більш як 960 тисяч. Прийом нових заявок на цю програму вже закрито, власники такої візи мають до кінця березня приїхати до Канади, аби скористатися нею.

Нагадаємо, станом на 20 січня поточного року до Канади переїхали понад 210 тисяч українських біженців.

Раніше ZMINA повідомляла, що восени 2022 року в Канаді запрацювала нова тимчасова міграційна програма, яка дозволяє українцям, які мають близьких родичів-канадців отримати дозвіл на постійне проживання.

Програма також дозволяє подати заявку громадянам третіх країн, якщо їхні дружина чи чоловік мають українське громадянство, але не можуть виїхати з України або ж загинули чи зникли безвісти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter