З кінця лютого 2022 року до Канади переїхали понад 210 000 українських біженців

Дата: 20 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного вторгнення армії РФ на територію України, Канада прийняла понад 210 тисяч українських біженців.

Про це свідчать дані Прикордонного агентства Канади.

Торонто, Канада. Фото: Getty Images
За програмою “Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки” (CUAET), створеною у березні 2023 року, до країни прибули 210 178 українців. Вона надає право українцям, які тікають від війни, на термінове отримання трирічного дозволу на роботу й проживання у Канаді, а також фінансову допомогу та тимчасове безплатне поселення.

Зазначається, що за цей час уряд Канади отримав майже 1,2 мільйона заявок на цю візу, з яких уже затвердив понад 936 тисяч.

Прийом нових заявок на цю програму вже закрили, а власники такої візи мусять до кінця березня приїхати до Канади, аби скористатися нею.

Канада влітку минулого року оголосила про відмову від продовження цієї тимчасової програми, однак уряд згодом затвердив нову міграційну програму, яка дає змогу певним категоріям українських біженців залишитися у Канаді на постійній основі.

Нагадаємо, восени 2022 року в Канаді запрацювала нова тимчасова міграційна програма, яка дозволяє українцям, які мають близьких родичів-канадців отримати дозвіл на постійне проживання.

Програма також дозволяє подати заявку громадянам третіх країн, якщо їхні дружина чи чоловік мають українське громадянство, але не можуть виїхати з України або ж загинули чи зникли безвісти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter