З початку повномасштабного вторгнення росіяни вчинили 2500 екологічних злочинів в Україні

Дата: 22 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
З кінця лютого 2022 року російська армія вчинила близько 2500 екологічних злочинів в Україні. Щодня окупанти завдають збитків українській екології на понад 100 мільйонів євро.
 
Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на першу віцепрем’єр-міністерку міністерку економіки України Юлію Свириденко.
 
Наслідки підриву Каховської ГЕС росіянами. Джерело: Нацполіція

“Війна триває, і Росія продовжує скоювати злочини, завдаючи шкоди щодня… 2500 екологічних злочинів задокументовано”, сказала вона.

Свириденко також наголосила, що кожен день війни це приблизно 120 мільйонів євро завданих збитків.

“Вони жорстоко вбивають українців, вони руйнують наші міста і села, вони винищують наші ліси, наші великі природні ресурси, поля і озера. Вони мінують дороги і споруди, мінують систему водопостачання”, наголосила вона.

За її словами, підрив Каховської ГЕС призвів до катастрофічних наслідків для людей та екології.

“Мільйон українців втратили доступ до питної води, 100 тисяч мешканців у 80 населених пунктах постраждали від підтоплення, 140 тисяч – залишилися без світла”, сказала вона, додавши, що відновлення природи не може розпочатися без розмінування.

Нагадаємо, станом на кінець серпня поточного року Росія завдала шкоди довкіллю України щонайменше на 2 трильйони гривень, і сума збитків зростає щодня.

Раніше ZMINA повідомляла, що станом на кінець червня 2023 року росіяни вчинили в Україні 190 кримінальних злочинів проти довкілля, 14 з них кваліфіковані як екоцид.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter