З початку повномасштабного вторгнення РФ групи ЗСУ знайшли майже 500 тіл зниклих безвісти українських військових

Дата: 22 Квітня 2023
A+ A- Підписатися
З кінця лютого 2022 року пошукові групи ЗСУ, які опікуються безвісти зниклими, відпрацювали понад 600 локацій та знайшли близько 500 тіл українських захисників.
 
Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на керівника Центрального управління цивільно-військового співробітництва ГШ ЗСУ Володимира Лямзіна.
 
Ілюстраційне зображення. Фото: armyinform.com.ua

“З початку повномасштабного вторгнення і по 20 квітня цього року трохи менше ніж півтисячі тіл наших загиблих оборонців були знайдені саме нашими військовими пошуковими групами і трохи більше ніж півтисячі тіл окупантів було зібрано і доставлено до визначених місць зберігання”, – повідомив Лямзін.

Він зауважив, що пошукові групи військовослужбовців проводять роботу там, куди не можуть дістатись пошуковці офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти, адже вони працюють безпосередньо на лінії зіткнення.

Також Лямзін відзначив, що військові, яких залучають до виконання таких завдань, проходять відповідну підготовку.

“Всі фахівці наших груп проходять відповідну підготовку, вони вивчають основи тактичної медицини, основи протимінної діяльності для того, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям і зберегти особовий склад, вивчають питання судової археології і норм міжнародного гуманітарного права”, – додав Лямзін.

Нагадаємо, в Україні найближчим часом має запрацювати Єдиний реєстр зниклих безвісти осіб за особливих обставин. Після запуску база даних буде постійно вдосконалюватися та доопрацьовуватися.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter