З початку нового навчального року 3,5 тисячі шкіл працюватимуть у звичайному форматі

Дата: 31 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

В умовах повномасштабної війни в Україні учні 3,5 тисяч шкіл навчатимуться з 1 вересня офлайн. Загалом від завтра освітній процес розпочнеться майже в 13 тисячах закладів загальної середньої освіти. 

Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко.

Фото: ЮНІСЕФ

“В Україні новий навчальний рік почнуть приблизно 12 900 шкіл, і 3539 з них готові й розпочнуть очну роботу, тобто у звичному для всіх режимі. Ще 3 867 будуть працювати в змішаному режимі, будуть використовувати як очну, так і дистанційну форму роботи. І повністю дистанційно планують працювати 5 497 закладів”, – сказав Кононенко.

Отже, за словами Кононенка, 57% закладів загальної середньої освіти працюватимуть очно або в змішаному форматі.

Він додав, що у випадках, якщо сховища в школі не можуть вмістити всіх учнів та персонал школи, можливе позмінне або змішане навчання. За словами помадовця, у кожному конкретному випадку дирекція школи за рекомендаціями військових адміністрацій вирішує, яку форму навчання обрати.

Нагадаємо, що напередодні 1 вересня в тимчасово окупованому Маріуполі росіяни анонсували відкриття 16 шкіл начебто після ремонту. Однак мінімум у чотирьох з них голі стіни, а в одній навіть відсутній дах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter