З-під варти звільнили ветеранку Вікторію Котеленець, яку звинувачують у конвоюванні параду полонених у Донецьку

Дата: 04 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд звільнив з-під варти ветеранку Вікторію Котеленець, яку правоохоронці підозрюють у конвоюванні полонених українських військових у Донецьку.

Про це захисники жінки розповіли на сторінці, яку створили для підтримки ветеранки у фейсбуку. 

Котеленець затримали 19 січня в будівлі Міністерства ветеранів, куди вона приїхала, щоб отримати посвідчення учасниці бойових дій. З міністерства вона одразу потрапила в СІЗО.

Адвокати жінки з об’єднання OK LEGAL повідомили, що прокурори нібито збрехали суду про вилучені в Котеленець удома протипіхотну міну і гранатомети. За словами захисників, правоохоронці не повідомили, що вилучили макети, а не справжню зброю.

“У мене немає слів. Ще раз дякую всім за підтримку… Мені соромно, що так паплюжать мою честь і гідність”, – сказала Котеленець після рішення суду. 
 
Захисники наголосили, що досі основним доказом слідства в справі є портретна експертиза, результати якої одразу після затримання військової спростували активісти. 
 
“Ми ж до суду подали власну експертизу, в якій застосовано п’ять методів порівняння і яка показала не лише те, що Вікторія – це не конвоїрка, але й те, що конвоїрка – це Ольга Сухова”, – зазначили вони.
 
Фото: Адвокатське об’єднання OK LEGAL

Нагадаємо, що Котеленець підозрюють у конвоюванні так званого “параду полонених” у Донецьку у 2014 році. Доказами в справі є свідчення полонених, яких бойовики провели “парадом”, а також портретна експертиза Криміналістичного центру МВС за фотографіями із соцмереж. Водночас сайт “Миротворець” стверджує, що на фотографіях 2014 року зображена не Котеленець. Окрім цього, автори ресурсу наголошують, що давно визначили особу конвоїрки.

Адвокати жінки наполягають, що її затримали з порушеннями, а перед поміщенням до Лук’янівського СІЗО Котеленець нібито допитували без присутності адвоката декілька чоловіків.

Відомо, що так званий “парад полонених” бойовики провели 24 серпня 2014 року за аналогією з радянськими парадами полонених наприкінці Другої світової війни. Тоді центром Донецька пройшли кілька десятків українських військових, яких глядачі закидали сміттям та кричали їм “Фашисти!”. 
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter