З окупованої Луганщини до оборонно-спортивного табору “Авангард” у Волгограді вивезли понад 130 дітей

Дата: 01 Липня 2024
A+ A- Підписатися

З окупованої Луганщини до молодіжного оборонно-спортивного табору “Авангард” у Волгограді в кінці червня вивезли 138 дітей.

Про це ZMINA дізналась з російських ЗМІ та соцмереж.

Підлітків з Луганщини навчають тактичної медицини у таборі під Волгоградом. Джерело: росЗМІ

Як пишуть росЗМІ підлітків навчатимуть інженерної, тактичної та вогневої підготовки, тактичної медицини, управлінню та протидії БПЛА, парашутної підготовки. Також вони братимуть участь у військово-історичній реконструкції та грі “Зірниця”.

“Заняття у таборі проводяться різні: тактична підготовка, вогнева підготовка, основи радіаційно-хімічного, біологічного захисту, основи керування безпілотними літальними апаратами”, – розповів один з луганських школярів, який перебуває у таборі.

Крім того, для підлітків проведуть “Розмови про важливе”, зустрічі з Героями Росії та учасниками спеціальної військової операції з Волгоградської області. Передбачені оглядові екскурсії Волгоградом з відвідуванням музею-панорами та Мамаєва кургану.

Табір “Авангард” створений у рамках Федерального проєкту “Створення умов для навчання, відпочинку та оздоровлення дітей та молоді” держпрограми Російської Федерації “Розвиток освіти”.

Загалом цього року в табір “Авангард” планують завезти 650 підлітків віком 14–17 років з захоплених територій Луганської та Донецької областей  та із Волгоградської та Білгородської областей РФ. 

Раніше юристка Регіонального центру прав людини Катерина Рашевська пояснювала, що перевиховання українських підлітків та молоді дуже добре вписано в політику Російської Федерації і його здійснюють органи різних рівнів – федеральні, регіональні, окупаційні й навіть українські колаборанти:

“Це є комплекс заходів, спрямований на мілітаризацію та політичну індоктринацію українських дітей як через формальну, так і неформальну освіту (перебування у ВПК. – Ред.). Як на окупованій території, так і на території Російської Федерації, Республіки Білорусь”.

А за словами першого заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, росіяни всіляко асимілюють підлітків на окупованих територіях. Тому вони вивозять дітей та молодь на територію РФ на культурні та спортивні заходи з метою максимально забезпечити комунікацію між українськими та російськими однолітками. 

“Також росіяни значно збільшили кількість зустрічей школярів із представниками слідчого комітету РФ, окупаційної поліції, учасниками СВО, проводячи так звані уроки “мужності та патріотизму”, – додає Соболевський.

Так, школярів з окупованих Донеччини та Луганщини вивозять до Москви на історико-патріотичні збори або так звані“Місцева національно-культурна автономія білорусів міського округу Мелітополь”, Рух “Союз” та “Земляцтво Донбасу” організували переміщення 32 українських дітей з окупованого росіянами Мелітополя до Білорусі. 

Загалом окупаційна влада планує відправити понад 2,5 тисячі українських дітей з окупованих територій Донеччини, Луганщини, Херсонщини та Запорізької області до військово-патріотичних таборів РФ, де їх навчатимуть військової справи та вчитимуть “по-справжньому любити Росію”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter