З Одещини евакуювали 713 сиріт

Дата: 05 Березня 2022
A+ A- Підписатися

З Одеської області успішно евакуювали 713 дітей-сиріт.

Про це повідомили в Одеській ОДА.

Фото: Одеська ОДА

Загалом евакуювали вихованців 33 закладів, зокрема, дитячих будинків державного та сімейного типу, інтернатів, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, навчальних та реабілітаційних закладів, центрів професійної освіти, патронатних та опікунських родин.

Евакуацію проводили залізничним сполученням та за допомогою парому починаючи з 3 березня. Представники бізнесу забезпечили транспорт для перевезення від місця проживання до вокзалу та паромної переправи, а приймання у кінцевих пунктах та координацію процесу здійснювали Міністерство соціальної політики разом із Національною соціальною сервісною службою.
 
Фото: Одеська ОДА

Частину дітей вже доправили до Румунії, а іншу – невдовзі доправлять до Польщі.

“До війни з цією малечою доля і так була суворою. Вони позбавлені родини – першого захисника та заступника… На щастя, у дорозі все пройшло добре, і дітки з Одещини зараз вже в безпеці”, – зазначає заступниця Голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Фабрикант.
 
За даними ООН, внаслідок дій російських окупантів в Україні загинули щонайменше 19 дітей, а 31 – отримала поранення. Від Росії вимагають негайно припинити військові дії на території України та виконувати свої зобов’язання щодо захисту дітей від фізичного та психологічного насильства.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter