З Нью-Йорка на Донеччині евакуювали родину з двома дітьми та кішкою

Дата: 17 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

З селища Нью-Йорк на Донеччині вдалось евакуювати родину з двома дітьми.

Про це розповіли у Нацполіції. 

Російські військові гатять по Нью-Йорку з тимчасово окупованої Горлівки, що всього за декілька кілометрів від Торецької громади.

У населеному пункті, де досі мешкають понад дві тисячі цивільних, зруйнована інфраструктура та будинки, немає газу та опалення. 

“Аби приготувати їжу, у дворах люди облаштували пічки, а щоб зігрітися, у квартирах та підвалах встановили буржуйки”, – розповідають поліцейські про побут мешканців Нью-Йорка. 

Щодо евакуйованої родини, то друга дитина з’явилась у ній в січні цього року, а їх старшому сину 8 років. Поїхати з населеного пункту дорослі не наважувались через постійні обстріли. 

Мешкали вони у квартирі на першому поверсі, а під час ворожих атак спускалася в облаштований підвал.

“Старший син вже добре знає, що потрібно робити під час бомбардувань, а ось що вивчають його однолітки, не знає. Адже через перебої зі світлом та інтернетом хлопчик не має змоги навчатись”, – кажуть правоохоронці. 

 

На службовому авто сім’ю разом з кішкою вивезли спочатку до Торецька, де на них вже чекали волонтери, аби доставити в Покровськ. Вже звідти вони потягом попрямують до Черкас.

Нагадаємо, що Донеччина є одним з найбільш постраждалих унаслідок повномасштабного вторгнення росіян регіонів в Україні. 

Влада закликає усіх мешканців Донеччини не нехтувати безпекою та евакуюватись якнайшвидше. Записатися до екіпажу можна за телефоном 066-56-15-102. 

Правозахисники раніше зібрали історії людей, які лишаються у своїх домівках навіть під час бойових дій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter