З наступного тижня у прифронтових громадах Донеччини запровадять примусову евакуацію дітей

Дата: 02 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

На Донеччині з наступного тижня у 13 прифронтових громадах запровадять примусову евакуацію дітей.

Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” розповів Віталій Барабаш, голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації.

Ілюстративне зображення. Фото: “Інформатор”

Наступного тижня 13 прифронтових громад Донеччини хочуть запровадити примусову евакуацію дітей. Позавчора було в місті 6 дітей, одну вивезли – стало п’ять. Потім знайшли ще трьох. Зараз реальна кількість дітей – вісім“, зазначив він.

Очільник Авдіївської ВЦА наголосив, що попри постійні обстріли батьки відмовляються вивозити дітей. Він додав, що навіть після загибелі п’ятимісячного хлопчика інші батьки не хочуть виїжджати.

Мабуть, уже немає до чого достукуватися в цих батьків, крім негативу, у нас уже нічого немає… Вони ховають дітей. Якісь шпигунські пристрасті. Побачимо, будемо забирати й вивозити“, сказав Барабаш. 

Нагадаємо, 31 березня в Авдіївці через артобстріл росіян загинув п’ятимісячний хлопчик разом з бабусею, його батьки отримали поранення. Напередодні маму малюка вмовляли евакуюватися, але вона відмовилася.

Раніше ZMINA повідомляла, що у Словʼянську на Донеччині опікунів, які відмовляються від евакуації дітей, будуть позбавляти обовʼязків. Самих же неповнолітніх евакуюватимуть примусово.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter