З лінії фронту на Донеччині вдалось евакуювати 67 дітей, ще 185 лишається у небезпеці

Дата: 02 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

На Донеччині з районів, близьких до лінії фронту, вдалось евакуювати 67 дітей. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Фото: Нацполіція

Евакуацією займаються екіпажі “Білого янголу”. 

Більшість з евакуйованих дітей мешкали у Торецькій громаді, ще семеро – з Мар’їнської та троє – з Очеретинської. Досі у небезпеці в області лишаються 185 хлопчиків і дівчат.

“У селищі Північне дітей уже немає – всю малечу евакуювали ще до офіційного початку заходів…Дякуємо за розуміння родинам, які знайшли в собі сили та евакуювались заради своїх дітей”, – кажуть поліцейські. 

Процес евакуації проходить в декілька етапів. Спершу екіпажі об’їжджають родини, щоб проінформувати про необхідність виїзду, батьківські права та обов’язки, роз’яснити, яким чином їх забезпечуватимуть житлом.

“Сім’ї мають час на те, щоб прийняти рішення, зібратись. Інколи необхідно декілька раундів вмовлянь, щоб люди зрозуміли: як би не було важко залишати дім, але життя дитини – завжди на першому місці”, – розповідають про специфіку роботи правоохоронці. 

Донецька область є однією з найбільш постраждалих унаслідок повномасштабного вторгнення росіян. За понад рік тут убили більш ніж півтори тисячі мирних жителів, а поранили ще понад 4 тисячі.

Для евакуації з регіону можна звернутися на гарячі лінії груп “Білий янгол” на напрямках:

  • Авдіївський – 066-56-19-102;
  • Бахмутський – 066-56-15-102;
  • Великоновосілківський – 066-56-11-102;
  • Лиманський – 066-56-16-102;
  • Мар’їнський – 066-56-10-102.

Нагадаємо, що за час повномасштабного вторгнення евакуаційні екіпажі на Донеччині вивезли в безпеку майже 6 тисяч людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter