Із Кремінної вивозять цивільних росіян, які допомагали окупувати місто

Дата: 28 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

З тимчасово окупованого міста Кремінна на Луганщині російські загарбники почали вивозити цивільних громадян Росії, які допомагали окупувати регіон. 

Про це розповів очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай

Ілюстраційне зображення руху російських танків на Луганщині. Фото: Reuters

Росіяни захопили Кремінну у квітні, а до цього розстріляли там упритул з танка будинок для літніх та гатили по автівках цивільних, які намагалися покинути населений пункт. 

Напередодні Гайдай розповідав, що російське військове командування покинуло Кремінну. Слідом за ними їдуть цивільні росіяни, які приїхали “на роботу”. 

“Всі росіяни, які приїздили працювати, – цивільні, медики чи якісь ремонтні бригади, вже згорнули свої роботи й виїхали в бік Російської Федерації. Роботи, які навіть були початі, були заморожені”, – каже посадовець. 

Військові аналітики кажуть, що ЗСУ близькі до звільнення Кремінної, яка фактично є “воротами” до промислових центрів Донбасу. 

“Після звільнення Кремінної є два варіанти розвитку подій: крокувати на Старобільськ – головний логістичний центр області, або допомогти Бахмуту, і йти на Рубіжне та Сєвєродонецьк, щоб “розколоти” рашистське угрупування на цьому напрямку”, – додає Гайдай.

Нагадаємо, що чимало цивільних громадян Росії допомагають владі своєї країни окуповувати українські території. До прикладу, російських учителів, які мають навчати дітей за російськими програмами, привозили на Харківщину та до Запорізької області. 

Силовиків з російської республіки Дагестан та Краснодарського краю завезли на Херсонщину. Там вони мають допомогти росіянам примусово мобілізувати на війну проти України побільше чоловіків. 

Інша група російських посадовців із Західного Сибіру опинилася на Луганщині.

Також з Росії привозили чимало будівельників, наприклад до майже повністю зруйнованого росіянами Маріуполя. Один з таких навіть вів щоденник, поки перебував у місті. Його можна прочитати за посиланням

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter