З Коломийської міськради звільнили секретаря, який порівняв депутатку з відьмою

Дата: 30 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Секретаря Коломийської міської ради Андрія Куничака, який порівняв депутатку з відьмою, звільнили з посади. Минулого року його розкритикували через це образливе висловлювання, а Уповноважений Верховної Ради України визнав це дискримінацією за ознакою статі.

Про це повідомив Омбудсман Дмитро Лубінець.

Андрій Куничак

Так, у листопаді минулого року під час засідання Коломийської міської ради секретар цієї ради порівняв депутатку Галину Белю з відьмою. Ці висловлювання, за словами Омбудсмана, принижують жінку, порушують її право на повагу до честі, гідності та впливають на її ділову репутацію як депутатки міської ради.

Провадження за цією справою відкрили після того, як до Лубінця звернулася сама потерпіла. Уповноважений надав свої розʼяснення та рекомендації, а питання неетичної поведінки секретаря Коломийської міської ради розглянули на засіданні постійної комісії. І Андрій Куничак, і Галина Беля були присутні на цій зустрічі. 

Зрештою міськрада достроково припинила повноваження секретаря.

Насамкінець Уповноважений наголосив, що будь-який вид дискримінації є порушенням прав людини.

Нагадаємо, що 9 листопада Куничак, вийшовши до трибуни під час сесії міськради, звернувся до депутатки й однопартійки Галини Белі зі словами: “Не дивіться на мене так! Як відьма”. Після його слів у залі пролунав сміх, а тоді схвальні вигуки й оплески.

Згодом у соцмережах почали поширювати відео із сесії, принижуючи та насміхаючись із Белі. Деякі користувачі, підхоплюючи слова Куничака, навіть пропонують “спалити відьму”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter