З Харкова відправився перший потяг з дитячими купе

Дата: 09 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Увечері 8 серпня з вокзалу у Харкові запустили перший дитячий вагон на маршруті Харків – Ясіня. 

Про це розповіли в “Укрзалізниці”. 

Фото: “Укрзалізниця”

Купейний вагон облаштували в складі поїзда №15/16. 

Посадовці кажуть, що подорожувати у вагоні можна із дітьми будь-якого віку, але найбільш він пристосований для перевезень дітей до 8 років.

“При посадці маленькі пасажири дитячого вагона отримуватимуть спеціальні браслети із зазначенням купе та контактного телефона батьків. В коридорі вагона з’явилися інтерактивні плакати, бізіборди з рухомими елементами та дитячі поручні з мʼякою оббивкою для безпечного пересування вагоном. Вбиральня містить доповнений набір гігієнічних засобів, сповивальний столик та спеціальні дитячі накладки на унітаз”, – розповідає перевізник. 

Фото: “Укрзалізниця”

Всі купе марковані Іскорками суперсил – персонажами лялькового театру, розробленими Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) з акцентом на розвиток 16 навичок, важливих для гармонійного розвитку дошкільнят.

Квитки на нього можна придбати виключно в застосунку “Укрзалізниці”, де дитячий вагон має окреме маркування.

“Укрзалізниця” розраховує запустити ще 7 дитячих вагонів у 2024 році – всі купейні та після модернізації. Роблять це у співпраці з ЮНІСЕФ. 

Нагадаємо, що напередодні “Укрзалізниця” додала жіночі купе на ще чотирьох рейсах. Такі купе мають рекордний рівень задоволеності пасажирів – 88%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter