З фігурантів “справи Веджіє Кашка” зняли електронні браслети

Дата: 29 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму ухвалив зняти з фігурантів так званої “справи Веджіє Кашка” електронні браслети. 

Про це повідомляє “Кримська солідарність”. 

⚡️СУД ПО «ДЕЛУ ВЕДЖИЕ КАШКА»UPD_2. Верховный суд РФ оставил решение Киевского районного суда без изменения и отказал в…

Gepostet von Крымская солидарность am Dienstag, 29. Oktober 2019

Суд залишив рішення Київського районного суду Сімферополя без змін і відмовив у задоволенні апеляційних скарг щодо продовження запобіжного заходу та апеляційної скарги на вирок. Таким чином, Руслана Трубача, Бекіра Дегерменджи та Казіма Аметова засуджено до трьох років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на три роки, а Асана Чапуха – до трьох з половиною років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном три роки.

На рішення “суду” вже відреагувала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. Вона написала на своїй сторінці у фейсбуці, що, незважаючи на зняття електронних браслетів, які всі фігуранти справи носили, перебуваючи під домашнім арештом, їхнє право на вільне пересування все одно залишається обмеженим.

“Сподіваюся, що завдяки спільним зусиллям права незаконно засуджених громадян України найближчим часом будуть відновлені”, – додала вона.

Суд виніс вирок кримським татарам – фігурантами справи «Веджіє Кашка» за нібито вимагання в особливо великому розмірі у…

Gepostet von Людмила Денісова am Dienstag, 29. Oktober 2019

Як відомо, фігурантів “справи Веджіє Кашка” звинуватили у вимаганні коштів у громадянина Туреччини. Усіх їх затримали в Сімферополі 23 листопада 2017 року. Під час затримання російськими силовиками стало погано ветеранці кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше жінка померла. 

Нещодавно стало відомо, що довге тримання під арештом, імовірно, спричинило у фігуранта справи Асана Чапуха рак. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter