У активіста Чапуха в Криму виявили рак – адвокат

Дата: 28 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

У політв’язня та фігуранта так званої “справи Веджіє Кашка” Асана Чапуха діагностували онкологічне захворювання.

Про це повідомив його адвокат Айдер Азаматов, передає “Крим.Реалії”. 

Про онкологію сам Чапух, за словами адвоката, дізнався нещодавно. Чоловік неодноразово скаржився на те, що перебування в СІЗО та під домашнім арештом в орендованій квартирі погано вплинуло на його здоров’я.

“На жаль, наші спроби змінити йому адресу перебування не мали успіху. За час перебування в СІЗО і під домашнім арештом у мого підзахисного кардинально погіршився стан здоров’я. Він неодноразово лягав до лікарні, проходив обстеження і лікування, і, як мені він сам повідомив, у нього діагностовано рак, онкологічне захворювання. Він уже пройшов три курси хіміотерапії і проходить зараз. Попереду буде ще стільки ж”, – сказав Азаматов. 

Як відомо, у квітні цього року підконтрольний Кремлю суд у Криму ухвалив умовні вироки активістам Бекіру Дегерменджі, Асану Чапуху, Кязіму Аметову і Руслану Трубачу, яких звинувачують у вимаганні коштів у громадянина Туреччини в межах так званої “справи Веджіє Кашка”.  

Усіх їх затримали в Сімферополі 23 листопада 2017 року. Під час затримання російськими силовиками стало погано ветеранці кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше жінка померла. У фігурантів справи серйозні проблеми зі здоров’ям: у Дегерменджі – хронічна астма, Чапух у СІЗО переніс мікроінсульт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter