З “Азовсталі” евакуювали ще 50 цивільних, завтра евакуацію продовжать

Дата: 06 Травня 2022
A+ A- Підписатися

З території комбінату “Азовсталь” у Маріуполі 6 травня евакуювали 50 цивільних. Водночас анонсованої евакуації з самого міста від торговельного центру “Порт Сіті” не відбулось, оскільки колона затрималась через обстріли “Азовсталі”.

Про це у телеграмі повідомила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Фото ілюстративне з відкритих джерел

“Сьогодні ми проводили евакуацію цивільних з “Азовсталі”. На зворотному шляху мали забрати людей на “Порт Сіті”. На жаль, не встигли. Бо цілий день колона була вимушена стояти біля “Азовсталі”. Там відбувалися бої та інші провокації. Ворог постійно порушував режим припинення вогню. Тому евакуація проходила вкрай повільно”, – написала Верещук.

Вона додала, що сьогодні вдалося вивезти з “Азовсталі” 50 жінок, дітей та людей похилого віку. Завтра зранку евакуацію продовжать, зазначила міністерка:  

“Якщо все буде за планом, о 17:00 на “Порт Сіті” будуть автобуси, які відвезуть людей до Безіменного. Там люди з “Порт Сіті” приєднаються до нашої колони з “Азовсталі”, яка наступного дня вирушить до Запоріжжя”. 

Нагадаємо, що медик, який наразі надає допомогу пораненим на “Азовсталі” в Маріуполі, звернувся до Туреччини з проханням допомогти евакуювати цивільних і військових з території комбінату. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter