“Боляче дивитися, як у 2022 році люди вмирають від гнійних ран”: медик з “Азовсталі” просить Туреччину допомогти в евакуації

Дата: 05 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Медик, який наразі надає допомогу пораненим на “Азовсталі” в Маріуполі, звернувся до Туреччини з проханням допомогти евакуювати цивільних і військових з території комбінату. 

Про це йдеться в його відеозверненні. 

 

Чоловік розповів, що він є кримським татарином, мусульманином. До вторгнення отримав медичну освіту, працював на швидкій і ніколи не бачив смерті. 

“Люди вмирають, хто від куль, хто від голоду, поранені помирають в агонії від нестачі медикаментів та жахливих умов. У нас немає часу, і я не знаю, чи є в мене “завтра”… Але мені боляче дивитися, як люди помирають у мене на руках від нестачі антибіотиків. У 2022 році вмирають від гнійних ран”, – говорить він. 

Чоловік продовжує:

“Нас постійно обстрілюють. Благаю вас провести процедуру виводу всіх людей, зокрема й військових, з території “Азовсталі”. Зупиніть цей жах. Всього за 260 км від вас, через море, знищують людей, які лише хотіли захистити свою землю, чоловіків, жінок та дітей”.

Нагадаємо, що російські військові третю добу продовжують штурм “Азовсталі”, де перебувають українські захисники та цивільні. Солдати РФ уже зайшли на територію комбінату. 

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 3 травня висловив переконання, що українській владі вдасться врятувати з “Азовсталі” і решту цивільних, і військових.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter