Із 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю

Дата: 25 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів вирішив припинити з 26 травня авіасполучення між Україною та Білоруссю.

Про це повідомив у телеграмі прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Фото: ТСН

Рішення про припинення авіасполучення ухвалили на позачерговому засіданні уряду. Шмигаль розповів, що Мінінфраструктури, Державіаслужбі та ДП “Украерорух” уже доручили вжити для цього необхідних заходів.

Окрім цього, прикордонники також отримали доручення не оформляти пасажирів, які прямують з або до Білорусі в митних пунктах аеропортів.

“Українським авіакомпаніям та літакам заборонятиметься виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь. Ситуація з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Рішення нашого уряду спрямоване на забезпечення безпеки польотів і пасажирів”, – зазначив Шмигаль. 

Нагадаємо, що першою авіасполучення з Білоруссю зупинила Литва. Це стало відповіддю на затримання напередодні Романа Протасевича, засновника опозиційного телеграм-каналу NEXTA. Він перебував на борту літака Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса. Рейс приземлився в національному аеропорту Мінська після отримання повідомлення про мінування, яке виявилося хибним. Разом із Протасевичем затримали й росіянку – 23-річну Софію Сапегу.

Правозахисники вже визнали Протасевича політв’язнем.

Фотографія обкладинки: ТСН 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter