З 24 лютого з полону росіян до України повернули близько 2000 українців

Дата: 19 Березня 2023
A+ A- Підписатися

За понад рік повномасштабної агресії РФ проти нашої країни до України з російського полону повернули близько двох тисяч полонених.

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

Обмін військовополоненими. Архівне фото. Джерело: телеграм-канал Андрія Єрмака

Триває підготовка до наступних обмінів. І, безумовно, в Україні працює Національне інформаційне бюро, зокрема Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Всі дані добре відомі: і кількість українців, які знаходяться в російському полоні, ну й звичайно, кількість рашистів, яких захопили наші оборонці, або які добровільно здались в полон. Проте ці цифри ми зараз не оприлюднюємо, не коментуємо“, – сказав Юсов.

Він також додав, що Червоний Хрест досі не має повноцінного доступу до місць утримування українців у російському полоні. Слідча група ООН не може дослідити наслідки теракту в Оленівці, бо окупанти їх туди не пускають.

Нагадаємо, 7 березня відбувся черговий великий обмін полоненими між Україною та Росією. Додому повернулися 126 захисників та чотири захисниці. Це військові зі Збройних сил України, нацгвардійці, прикордонники та працівники Державної спеціальної служби транспорту. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter