Із 2023 року молоді люди у Франції отримуватимуть презервативи безоплатно

Дата: 09 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Із 2023 року у Франції молоді люди віком від 18 до 25 років зможуть безкоштовно отримувати презервативи в аптеках. Француженки цього ж віку вже рік мають право отримувати контрацептиви безоплатно.

Про це повідомляє Reuters.

Джерело: AFP

Про нововведення ввечері в четвер, 8 грудня, заявив президент країни Еммануель Макрон.

“Серед молоді зростає кількість захворювань, що передаються статевим шляхом. Саме тому ми розпочинаємо маленьку превентивну революцію”, – написав він у твіттері.

Французький президент також додав, що це нововведення підтримуватиметься й іншими заходами, зокрема безкоштовним доступом усіх жінок до екстреної контрацепції в аптеках, а також безоплатним обстеженням осіб до 26 років без рецепта на інфекції, що передаються статевим шляхом, окрім вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ).

За оцінками органів охорони здоров’я Франції, рівень захворювань, що передаються статевим шляхом, у 2021–2022 роках зріс на 30%.

Раніше ZMINA повідомляла, що в уряді Франції вирішили розширити систему безоплатної екстреної контрацепції. Із 2023 року вона стане доступною не лише для жінок до 26 років, але й для інших жінок, незалежно від віку.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року в уряді Франції ухвалили оновлену програму, яка спрямована на запобігання небажаній вагітності, на жінок до 25 років включно. Система медичного страхування стала покривати витрати на контрацепцію та пов’язані з нею процедури (щорічну консультацію лікаря, аналізи). За оцінками французької влади, програмою змогли скористатися до трьох мільйонів жінок.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter