З 15 червня Україна відкриває аеропорти для в’їзду іноземців. Українців прийматимуть чотири країни

Дата: 12 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Уряд України ухвалив рішення про відновлення з 15 червня роботи пунктів пропуску та пунктів контролю в аеропортах країни, а також дозволив в’їзд для іноземних громадян.

Фото: APT Group

Про це повідомляє сайт Міністерства інфраструктури з посиланням на міністра Владислава Криклія.

“Продовжуємо поступово відновлювати нашу авіацію. Сьогодні уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд для іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів. Ці зміни дадуть змогу відновити роботу підприємств авіаційного транспорту і налагодити міжнародне повітряне сполучення”, – зазначив міністр.

За його словами, таке рішення є очікуваним та невіддільно пов’язаним із відновленням міжнародного регулярного пасажирського авіасполучення в Україні з 15 червня.

“Прерогатива у відкритті кордонів залишатиметься для країн з розвиненим туристичним напрямом і сприятливою епідеміологічною ситуацією. Ми поступово відкриваємо небо, але безпека та захист наших громадян залишаються в пріоритеті”, – додав Криклій.

Водночас на своїй сторінці у фейсбуку він написав, що з 15 червня громадяни України зможуть подорожувати до Албанії та США без обмежень на кордоні, пов’язаних із коронавірусом, до Великої Британії – з дотриманням карантину 14 днів, до Туреччини – без обмежень на кордоні й з тестуванням після прибуття.

Крім того, з 27 червня українці зможуть відвідувати Туніс – із тестуванням після прибуття до країни.

Криклій додав, що після покращення епідемічної ситуації в Україні розглянуть можливість відкриття з 1 липня авіасполучення з Кіпром, Чорногорією, Грузією та Грецією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter