Ютуб заблокував майже 500 проросійських каналів на вимогу СБУ

Дата: 25 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Майже 500 проросійських ютуб-каналів з фейками про “біолабораторії” та радіокерованих гусей, що мали більш як 15 мільйонів підписників, заблокували на вимогу Служби безпеки України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Фото: Getty Images

Безглузді фейки про “біолабораторії” та радіокерованих гусей, ненависть до українців і рафінована брехня для своїх громадян. Саме за такою формулою діє російська пропаганда, генеруючи нескінченний потік омани. Проте вона не ефективна в Україні. Адже СБУ успішно протидіє рашистам не тільки в боях, але й на інформаційному фронті,” – йдеться в повідомленні.

Кіберфахівці СБУ затримують ворожих агітаторів та агентів, нейтралізують кібератаки та викривають російські фейки.

На вимогу правоохоронців Ютуб вже заблокував майже 500 проросійських каналів з аудиторією понад 15 мільйонів підписників. Крім того, співробітники СБУ передали на блокування 1529 телеграм-канали та боти, 426 акаунтів в інстаграмі, 93 – у фейсбуці, 1050 – в тік-тоці.

І ви також можете долучитися до інформаційної боротьби: надсилайте на наш офіційний чат-бот t.me/Traitor_Search_bot інформацію про інтернет-агентів, які зливають ворогу важливі дані або поширюють у соцмережах контент на підтримку загарбників”, – закликали в СБУ.

Нагадаємо, наприкінці травня Ютуб видалив понад 70 тисяч відеороликів і 9 тисяч каналів, які поширювали неправдиву інформацію про війну в Україні та порушували правила щодо контенту.

Зазначається, що контент видаляли за порушення правил платформи. Йдеться, зокрема, про відео, у яких війну в Україні називали “визвольною місією”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter