Ютуб видалив понад 9 000 каналів, які поширювали неправду про військову агресію РФ в Україні

Дата: 23 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Ютуб видалив понад 70 тисяч відеороликів і 9 тисяч каналів, які поширювали неправдиву інформацію про війну в Україні та порушували правила щодо контенту.

Про це пише The Guardian з посиланням на директора з продуктів Ютубу Ніла Мохана.

Фото: Getty Images

Зазначається, що контент видаляли за порушення правил платформи. Йдеться, зокрема, про відео, у яких війну в Україні називали “визвольною місією”.

Як відомо, попри жорстку цензуру в Росії, ютуб там не заборонили. Тож платформа й далі працює всупереч тому, що її правила забороняють заперечувати військове вторгнення РФ в Україну або применшувати його важливість.

З початку повномасштабної війни в ​​лютому Ютуб заблокував низку каналів, зокрема канал прокремлівського пропагандиста Володимира Соловйова. На каналах, пов’язаних з міністерствами оборони та закордонних справ Росії, останніми місяцями також тимчасово припинено завантаження відео за опис війни як “визвольної місії”.

Директор з продуктів Ютубу Ніл Мохан у коментарі The Guardian пояснив, що компанія має власну політику щодо великих насильницьких подій.

“Це стосується таких речей, як заперечення великих насильницьких подій: від Голокосту до Сенді Хук (масове вбивство у школі США. – Ред.). І, звичайно ж, те, що відбувається в Україні, – це велика насильницька подія. І тому ми використовували цю політику, щоб почати безпрецедентні дії”, – сказав він.

Мохан додав, що контент новин у ютубі про війну набрав понад 40 мільйонів переглядів тільки в Україні. Він наголосив, що найголовніший обов’язок платформи – зробити так, щоб люди, які шукають інформацію про війну в Україні, могли отримати точні, якісні та правдиві дані.

У Ютубі не уточнили, які саме канали з російською пропагандою видалили, але зазначили, що більшість із них поширювали саме кремлівські наративи.

Нагадаємо, що на початку травня Ґуґл почав блокувати сторінки в соціальних мережах депутатів Держдуми РФ, які перебувають у санкційному списку. Також видаляє їхні ютуб-канали адміністрація відеоплатформи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter