Ютуб видалив відео Дмитра Золотухіна щодо співпраці поліції Австрії з російськими пропагандистами

Дата: 12 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Ютуб видалив відео під назвою “Семинар резидентуры СВР РФ для полиции Австрии об “украинских националистах”.

Про це повідомив його автор — медіаексперт, ексзаступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін на своїй сторінці у фейсбуку.

Дмитро Золотухін. Джерело: “Укрінформ”

Причиною санкцій з боку платформи стало “порушення авторських прав за скаргою Координаційної ради організацій російських співвітчизників в Австрії”.

Джерело: фейсбук-сторінка Дмитра Золотухіна

Організація ініціювала захід для поліції Відня наприкінці червня у Відні. На ньому поширювали російські пропагандистські наративи про Україну і війну Росії проти України. Зокрема, проросійські спікери розповідали представникам австрійських правоохоронців, що “держави Україна не існувало” та виправдовували напад РФ на Україну.

Розслідування Золотухіна про цей семінар оприлюднив “Детектор медіа”. Доказом пропагандистського характеру семінару стали відеоматеріали, що з’явилися в мережі після заходу. Їх опублікувала у фейсбуку Координаційна рада організацій російських співвітчизників в Австрії, але невдовзі видалила.

Золотухін встиг зберегти цей доказ та оприлюднити його на своєму ютуб-каналі, зараз відео недоступне.

“У Відні не вщухає скандал через цей захід, і росіянам добряче насипали на хвіст солі їхні ж партнери з департаменту поліції. Бо можуть полетіти голови. І депутати парламенту вже направили відповідний запит”, — написав він.

Золотухін звернувся до Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки та до Міністерства культури та інформаційної політики України по допомогу у відновленні видалених матеріалів через високу суспільну важливість цього контенту.

Раніше стало відомо про те, що голова українського офісу Amnesty International Оксана Покальчук та шведського офісу Пер Вестберг звільнилися через звіт організації про війну в Україні. В ньому йшлося про те, що українські війська нібито ставлять під загрозу цивільне населення, створюючи бази та розміщуючи системи озброєння в населених житлових районах, зокрема в школах і лікарнях, відбиваючи російське вторгнення.

Публікація дослідження викликала неоднозначну реакцію серед українських правозахисників, деякі з яких називали доповідь маніпулятивною. Коментуючи дослідження, в українському офісі Amnesty International заявили, що над фіксуванням фактів та підготовками матеріалів працює окрема команда департаменту реагування на кризи Amnesty International.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter